Skip to main content

Nya lärdomar att bära med sig genom livet

Saker som jag har lärt mig sedan vi skrevs sist;

1. Man skall icke dra förhastade slutsatser och tro att en kudde har rymt ner i fotändan, greppa ett stadigt tag och kasta tillbaka denna till sin rätta plats innan man ser om kudden har ögon och möjligtvis heter Iso. Det blir så sjukt dålig stämning i sovrummet.

Lärdom: Öppna ögonen och kasta inte små hundar.

2. Man skall icke duka upp en romantisk frukost i vardagsrummet med tillhörande tända ljus, en stor träbricka mellan oss med mängder av makalösa pålägg och ett gott glutenfritt hemknådat bröd för att sekunden senare starta en film på 46 tums tvn vars titel är ”The human centipede”. Min matlust är förevigt som bortblåst. Framförallt efter tvåan. Man måste ju se uppföljaren också.

Lärdom: Titta på trailern innan du bestämmer om det är en film mat kan förtäras till.

3. Man skall icke ringa för att boka ett hotellrum när man är så trött att man knappt vet vad man heter. Då kan det råka bli så att istället för att man presenterar sig på ett korrekt och möjligtvis lite skojigt vis utbrister man HOLA MAMACITA. Tystnaden som uppstår.

Lärdom: Lyft inte luren för vuxna samtal till främmande människor om du har mindre än tre timmars sömn i systemet.

4. Att spelet Hayday är löjligt beroendeframkallande. Jag skojar inte. Jag vet på minuten när mina tomater är redo för skörd, när min baconpaj är klar eller när kossorna behöver mjölkas. Jag sitter i flera timmar med paddan i knät och bläddrar igenom tidningen för att leta efter spikar, brädor, fiskfiléer eller lagfarter och jag blir uppriktigt arg när jag väl hittar det och någon annan redan har hunnit före och köpt varan. Häromdagen när jag gick ut i köket såg jag en skruv ligga på diskbänken och min första tanke var, YES! Nu kan jag uppgradera ladan. Det kan inte vara sunt.

Lärdom: Håll dig ifrån spelen, du kan inte hantera det. Yatzi, det kan du spela. Allt annat. No no.

5. Att om man inte har något speciellt för sig på morgonkvisten kan man alltid fördriva tiden genom att först tvätta ansiktet och sedan innan man ens torkat av sig allt vatten, svimma så där teatraliskt med handen mot pannan. Vill man verkligen spexa till det hela så ska man sikta med huvudet mot kanten på badkaret. Sedan när man vaknar kan man se hur smutsigt det är under badkaret och vem vet, du kanske till och med hittar din rakhyvel som du letat på tok för länge efter. Bonus (FMIM, för mycket info Mallan) Nu är det rent under badkaret och mina ben kittlar inte längre.

Lärdom: Svimma inte. Om du gör det, sikta mjukt. Badkar nej, matta ja.

6. Inpackning i håret är något jag försöker göra en gång i veckan. Nu när jag så sakteliga är på väg tillbaka mot min naturliga blonda hårfärg bleks håret var femte vecka så inpackning är med andra ord välbehövligt. Jag tycker om att kladda inpackning, höra hur mitt hår säger nom nom nom nom och sedan låta det gosa den kvarten som den gör allt det som den ska och sedan får den bara vara där tills jag tvättar ur det några timmar senare. Problemet är att jag har helt sämst minne och det har hänt mer än en gång att jag haft en inpackning hela dagen, somnat i soffan på kvällen, vandrat rakt upp i sängen, gått upp på morgonen, kammat håret och vandrat till jobbet. Halvvägs in på dagen minns jag att visst ja. Nu är mitt hår väldigt väl inpackad. Najs.

Lärdom: Ställ någon form av påminnelse. Du behöver det. Alla vet det.

One thought to “Nya lärdomar att bära med sig genom livet”

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: