Skip to main content

Hörrni, det här med inredning

Nu ska jag skriva ett inlägg som innehåller några av mina vardagliga funderingar. Det är fullt möjligt att dessa stycken uppfattas som helt ologiska, men hade ni praktiserat en dag inuti min kaotiska och smätt märkliga hjärna så hade det varit mycket mer förståeligt. Vi vet alla hur mina fantasier kan sväva ut.

Hörrni, det här med inredning. Va svårt det är! Jag förstår inte. För min bästa vän, tillika fru, Hanna är det här som en andra natur, hon bara tittar på en brädbit, en tandpetare och någon form av durkslag och nickar lite när hon direkt tänker tanken att du herr bräda, du ska bli en turkos fågelbur som är helt fantastisk. Hon är som en MacGyver, fast med inredning. Jag är så imponerad. En sådan talang ska man vara rädd om.

Jag är en tjej som inte direkt känner mig bekväm i klänningar, färgen vitt är inte en personlig favorit och får jag någonting på mig som har spets och volanger. Då går jag runt hela tiden och pratar som att jag vore adlig och bor i ett slott. Jag tycker om färg men jag drar mig mer åt den lite mörkare, rockiga stilen med nitar och en och annan döskalle är inte fel, men det är med moderation. NU kommer vi till den märkliga delen av min personlighet. Ett hem med mörka möbler, nitar samt en och annan döskalle tilltalar inte mig alls. Jag skulle nog må fysiskt dåligt. Fast det är samma stil som jag riktigt myser i när jag rör mig utanför hemmets väggar. What´s up with that mrs brain?

I vårt hushåll är vi två vuxna individer varav den ena, jag nämner inga namn men det börjar på L, inte alls är intresserad av inredning. Han uppskattar vårt hem och uppmärksammar i sinom tid om en förändring har skett då jag älskar att flytta rundor på saker och ting. Jag å andra sidan kan mer eller mindre få en hjärnorgasm om jag ser en pryl jag genast känner att vi måste ha i vår ägo. Jag anser att även om inte L har ett intresse och vill prata om dörrkrokar med mig en timme varje kväll så måste hemmet också spegla vem han är och han ska må bra där. Det är vår fristad, där vi laddar våra batterier och umgås som familj.

Man måste också ha i åtanke vad huset vill tror jag. Äldre hus har personlighet och om de inte uppskattar det du gör, så kommer de att hämnas. Vi bor i ett hus från 1700-talet. Så att renovera till ett modernt flygande tefat är inte direkt något vi känner att vi vill göra.

Vi tycker båda om ljust och vitt, vi tycker båda om den franska lantliga stilen minus spets och gullilull-delen. Fattigmanssilver, öppna ytor, vitt, lavendel, matt turkos, äldre möbler som fått nytt liv och betong. Så skulle man nog kunna beskriva planen för vårt hem. Jag tycker om detaljer. Jag tycker om att åka på loppis eller second hand och köpa mig en näve silverbrickor i olika utföranden och sedan dekorera den med diverse saker som jag samlat på mig genom åren. Japp, fru Sörmlind är en bra och ha hoarder. I källaren samlar jag mina fynd och då rullar det hela liksom runt hela tiden.

Kök skall bytas, golv skall läggas, dörrkarmar skall breddas, väggar ska målas, trappor ska oljas in och så slänger vi in lite välbehövd handikappanpassning på det. Jag snurrar redan vändor över hela den vilda webben för inspiration och undrar nu om detta är en resa ni vill följa med på. Det kan tänkas att det blir lite DIY (Do it yourself) då vi tänker att vi vill göra det mesta själva. Då är det himla tur att man har en make som tycker om att snickra och greja.

Jag vill mer än gärna ha era idéer och tips. Även på bloggar om ni följer sådana samt inrednings shoppar med skojiga saker. Jag är även väldigt nyfiken på vilken stil du har i ditt hem? Berätta vänner, låt oss inspirera varandra!

4 thoughts to “Hörrni, det här med inredning”

 1. om det är något jag saknar så är det väggar med färg! Så du kanske kan uppfylla min dröm – fast hos dig 😉 Jag tänker iaf. direkt väggar i lavendel & matt turkos & sen ljusa fina gardiner & kuddar & annat som passar den där romantiska stilen. Så hade jag velat ha det hemma, men eftersom jag inte vill bo kvar här så länge till så känner jag inte att det är lönt att lägga pengar på att måla om… Men färg på väggarna tycker jag gör jättejättemycket för trivseln i hemmet 🙂

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Det har du rätt i! I dagsläget har vi en vägg med färg hemma och den är matt, ljust gul. För det var himla poppis 2007… Haha! Väggen är inte lika gul nu när den gula soffan är borta, men den söker mig må du tro. Tycker att din idé är helt förträfflig..! TUSEN tack!! 😀

  [Svara]

 2. Jag flyttade nyss och vilken skillnad på min förra lgh och denna. Jag har två lila sovrum, de var inte de lättaste att få allt att funka med inredning, jag insåg nej, nu är de dax att slänga bort de mesta i möblimanget och starta om. Många flyttar sliter på möblerna. Soffan och bordet fick min mamma. Jag köpte en ny, som jag f.N väntar otåligt på. Ikea ligger ca 22 mil ifrån mig så fick bli detta-kommer-bli-bra beställning och sagt och gjort på nyårsdagen så klickade jag i ett antal möbler – allt i vitt. Ja, kom fram till jag ska ha vita möbler till mina lila sovrum, vardagsrummet får även de bli vitt (gråaktiga trista väggar)
  å ett stort vitt matbord med stolar. Så jag hade en ikea monterar helg. vita möbler blev så bra.

  Jag gillar att matcha med färger på gardiner, kuddar och mattor. på så vis kan jag ändra ett rum rätt mycket. de lila rummen kommer bli lite svårare men jag får testa mig fram.

  [Svara]

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: