Saffransfudge, rocky road, lakritskola, polkagriskola, bananbröd med rom, syltgrottor med smak av lakrits och lemon curd. Jag vet inte vad det är med mig. Jag har vandrat rakt in en period där jag hellre bakar än att titta på tv. Jag vet, chocken är total.

Jag som inte ens tycker om att baka, liksom egentligen, finner det nu ytterst intressant att tillbringa dagen i köket med en kastrull och lite mått. Jag försöker hitta ett sätt att baka där jag kan njuta utan att få dåligt samvete. Knåpa ihop en glutenfri kaka där det jag stoppar i mig enbart är bra för mig. Det går åt mängder av olika sorters mjöl av bland annat mandel, olika nötter, torkad frukt, stevia, kokosolja, mörk choklad och liknande men herregud så roligt det är! Och julgodis är ju fantastiskt kul att leka med, även om det inte direkt är nyttigt alla gånger. Men det svåraste för mig är att kontrollera mig, jag är så van vid att improvisera vid matlagning och det fungerar inte riktigt när man bakar. Så det är lite som att jag aldrig har gjort det tidigare, jag känner mig som en total nybörjare, haha! Men jag provar mig fram och lär mig allt eftersom.

Men alla är vi nybörjare någon gång, eller hur? Jag skulle hemskt gärna vilja veta vad ni helst bakar om ni får valet?

3 kommentarer till Julgodisets tid är kommen

 • BAH! Sådär fina blir INTE mina Rocky Roads kan jag säga! 😛

  Och du… Om du vill, vågar och kan så har du en award att hämta inne hos mig 😉

  [Svara]

 • Jag ÄLSKAR att baka julgodis! Det kan vara det allra bästa med hela julen. Det, och att handla julklappar. Inte få, bara handla. Jag gör nog helst rocky road om jag vill vara snabb, eller typ mozartkulor om jag vill flasha till det lite 😉
  / Sofia

  [Svara]

 • Jag bakar gärna kladdkakor och muffins :). Det tycker jag är riktigt skoj. Året efter jag flyttade hemifrån fick jag dille på att göra muffins.. Blåbär,jordgubb, hallon, choklad med banan, banan, choklad, apelsin (passar inte hahaha), björnbär, citron.. Listan kunde göras lååång!

  Men idag blev det julgodis för min del :). Apelsintryffel o vit choklad, snickersrutor, daimtoppar, kokostoppar i choklad och polkagristryfflar :). I veckan blir det hallontryfflar med ;).

  [Svara]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen in!

Just nu är ni kompisar här.

Malin Sörmlind


Jag har en magisk romans med smink, är kär i ironi, förtjust i mina två hundar, galen i matlagning, djupt förälskad i min man och betuttad i skor. Jag är faktiskt lite snudd på fantastisk. Det är egentligen allt du behöver veta.
E-mail
Vill du komma i kontakt med mig?
e-mail:hej@malinsormlind.se

Företag, vänligen klicka här för att se bloggens policy. Ser fram emot ditt mail!
Arkiv
Twitter
Google translate

Copyright
Tack för att du förstår att samtliga bilder tillhör Fotograf Malin Sörmlind och är skyddade enligt upphovsrättslagen. Bilderna får ej sparas ner på något vis. Vid frågor - kontakta mig per mail.
Senaste Nytt
Övrigt

Tourn

e.l.f. Cosmetics Danmark