Skip to main content

Julgodisets tid är kommen

Saffransfudge, rocky road, lakritskola, polkagriskola, bananbröd med rom, syltgrottor med smak av lakrits och lemon curd. Jag vet inte vad det är med mig. Jag har vandrat rakt in en period där jag hellre bakar än att titta på tv. Jag vet, chocken är total.

Jag som inte ens tycker om att baka, liksom egentligen, finner det nu ytterst intressant att tillbringa dagen i köket med en kastrull och lite mått. Jag försöker hitta ett sätt att baka där jag kan njuta utan att få dåligt samvete. Knåpa ihop en glutenfri kaka där det jag stoppar i mig enbart är bra för mig. Det går åt mängder av olika sorters mjöl av bland annat mandel, olika nötter, torkad frukt, stevia, kokosolja, mörk choklad och liknande men herregud så roligt det är! Och julgodis är ju fantastiskt kul att leka med, även om det inte direkt är nyttigt alla gånger. Men det svåraste för mig är att kontrollera mig, jag är så van vid att improvisera vid matlagning och det fungerar inte riktigt när man bakar. Så det är lite som att jag aldrig har gjort det tidigare, jag känner mig som en total nybörjare, haha! Men jag provar mig fram och lär mig allt eftersom.

Men alla är vi nybörjare någon gång, eller hur? Jag skulle hemskt gärna vilja veta vad ni helst bakar om ni får valet?

3 thoughts to “Julgodisets tid är kommen”

  1. Jag ÄLSKAR att baka julgodis! Det kan vara det allra bästa med hela julen. Det, och att handla julklappar. Inte få, bara handla. Jag gör nog helst rocky road om jag vill vara snabb, eller typ mozartkulor om jag vill flasha till det lite 😉
    / Sofia

    [Svara]

  2. Jag bakar gärna kladdkakor och muffins :). Det tycker jag är riktigt skoj. Året efter jag flyttade hemifrån fick jag dille på att göra muffins.. Blåbär,jordgubb, hallon, choklad med banan, banan, choklad, apelsin (passar inte hahaha), björnbär, citron.. Listan kunde göras lååång!

    Men idag blev det julgodis för min del :). Apelsintryffel o vit choklad, snickersrutor, daimtoppar, kokostoppar i choklad och polkagristryfflar :). I veckan blir det hallontryfflar med ;).

    [Svara]

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: