Skip to main content

Man måste testa båda sidor liksom. – Plåtning med Cecilia Jägenmark

cecilia-jägenmark, malin sörmlind

Foto av Cecilia Jägenmark

Ibland hamnar man i situationer där man behöver ta lite självporträtt. Jag som då bloggar om skönhet gör ju detta ganska ofta. Då står jag ensam i mitt sovrum, Kaj står där så ståtligt på stativet och jag har en fjärrutlösare i näven. Ofta har jag lite peppande musik för att komma i rätt stämning och jag har stenkoll på mina vinklar. Jag styr komposition, ljus, bländare och bestämmer hur bilden kommer att bli redan innan jag har startat kameran.

Men så har man tillfällen där en vän tillika modell frågar om hon kan få öva och ta lite bilder med sin kamera. Då blir jag lite som bambi på hal is. För jag har så svårt att slappna av när jag inte har kontroll.

Jo, kontrollbehov är en av de fina egenskaper som jag besitter.

Så kom dagen, det var en måndag. Jag var redo. Nu skulle jag modella skiten ur den här sessionen och alla skulle jubla över mina ack så briljanta moves. Det var planen. Men när jag väl ställde mig mot väggen blev jag så blyg. Och det ligger inte riktigt i min personlighet. Men Cecilia var så duktig och instruerade mig längs vägen. Det var så svårt att inte få vara bakom kameran! Jag tänkte hela tiden som en fotograf och flyttade mig efter hur hon flyttade sig för att hon skulle få till den bilden som jag hade i mitt huvud. Om ni förstår hur jag menar.

Men att liksom slappna av och vara någonting på kommando så där var svårt. Ord som sexig, snygg, glad, sprallig, farlig och cateye slängdes till höger och vänster.  Jag tror att det var nyttigt för mig att vara på andra sidan, jag lärde mig väldigt mycket på den halvtimmen.

Nu har Cecilia redigerat några bilder, jag har fått dessa två som ni ser ovan och jag är så stolt över henne! Bilderna är jättefina och det är så härligt att hon börjar hitta sin personliga stil. GRYMT bra jobbat Cissi, ser verkligen fram emot att göra det här fler gånger. Minst femton, så känner jag.

Så stolt. ♥

2 thoughts to “Man måste testa båda sidor liksom. – Plåtning med Cecilia Jägenmark”

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: