Skip to main content

Mallan Lagar Mat: Heta räkor med smak av vitlök, vitt vin och saffran

räkor-med-smak-av-vitt-vin-och-saffran

Den här veckan är jag ju som vi pratade om igår, löjligt organiserad. Vilket visade sig vara väldigt passande den här veckan. Men det går vi inte in på. Igår storhandlades det och jag hade till och med skrivit en lista som jag INTE glömde på mitt skrivbord. Stolt.

I går kväll åt vi heta räkor med vitt vin och saffran! Det var så gott att jag sa ett tyst men ååååh vid min första tugga. En helt hipp happat recept som faktiskt lyckades bättre än förväntat. Jag får en del önskemål om recept, så den här veckan är mitt mål att dela med mig av samtliga middagar.

Mat är ju någonting som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Hade jag haft en eget tvprogram hade det hetat – Det kan gå people! För jag älskar att prova mig fram och oftast blir det bra, man måste våga experimentera med sin palett! När vi har ätit har vi alltid ett litet plus och minus möte jag och Ludwig. Vi betygsätter skala 1-10 och kommer med tips och idéer för vad som kanske kunde lagts till eller vad som kunde tagits mindre av för att förbättra tills nästa gång. Jag vet, lite overkill. Men vi tycker att det är roligt.

Först ut, räkorna!

Så här gör du:

1. Starta vatten till din pasta. Hacka en röd chili, två vitlöksklyftor, en röd paprika och en fast plommontomat.
2. Hetta upp olja och när den blivit varm steker du chili och vitlök tills de fått fin färg. Blanda i tomaten och paprika och stek tillsammans.
3. Häll av räkorna och stek dem snabbt tillsammans med det andra. Men inte för länge! Du vill inte att räkorna ska bli hårda som gummi.
4. Häll på cirka 1 dl vitt vin, 1 dl matlagningsgrädde, en matsked créme fraiche med saffran och tomat. Salta och peppra. Red din sås och ställ åt sidan.
5. Häll av din pasta. Grovhacka ruccola och blanda ner precis innan servering.

Nu var det klart, jag önskar er en smaklig spis och jag vill väldigt gärna veta vad ni tyckte om ni testar receptet!

One thought to “Mallan Lagar Mat: Heta räkor med smak av vitlök, vitt vin och saffran”

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: