Skip to main content

Jag har gjort det på det riktiga viset så klart!

malin sörmlind

Det är 1,5 år mellan då och nu. Det känns som ett enda snabbt ögonblick, men det har varit riktigt tufft. Jag har varit ledsen och det har varit påfrestande för mitt psyke att hela tiden höra hur fin jag "börjar bli", "är nu faktiskt" eller favoriten "herregud Malin! Hur har du tappat all den vikten!" När man sedan ger dem svaret möts man av ett tyst helt ointresserat "jahaa".

Precis som att jag har fuskat. Att det inte är samma bedrift. Det är inte lika många kilo när man har opererat sig. Alla vet det… väl? Det var till och med en ytlig bekant (jajjemän, jag har sådana.) till mig som svarade att hon också gått ner ganska mycket i vikt faktiskt. Fast på det "riktiga" viset så klart. Det är i sådana lägen som jag önskar att jag kunde rappa. Tänk om jag bara hade kunnat slänga ihop en låt där och då. Om hur löjligt sagt det där var. Om respekt, engagemang, information om operationen och hur mitt förhållande till mat ser ut nu. Sen bara kört skiten ur den direkt. Rakt upp i ansiktet på henne. EPISKT ögonblick.

1,5 år. Jösses va tiden går fort!

8 thoughts to “Jag har gjort det på det riktiga viset så klart!”

 1. Väldigt konstigt att människor värderar att gå ner i vikt är att banta genom mat och motion. Om man försökt de vanliga sättet då? Kroppen svarar inte på det, gör man fel då? Är det ens fel då? Är det ens fel om man inte kan motionera i den utsträckning som behövs? Det finns dem som har fysiska handikapp som gör att en viktnedgång är svår. Vi kanske skäms för de faktum att många behöver ta till operation för att gå ner i vikt. Bara en tanke.

  Önskar att jag kunde svara bättre på motion och mat, men de är nästan nästan omöjligt. Jag har inte hittat rätt balans. Gick ner men de var för jag nästan slutande äta, vilket inte rekommenderas.

  För att din hälsa skulle bli bättre var detta ditt beslut, som fungerade. Trist att de ser ner på dig för att du har gått ner alla dessa kg som faktiskt är en bedrift. Sträck på dig och känn dig stolt!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller verkligen med dig i det du skriver. Min kropp klarade inte av att träna så pass mycket att någonting hände. Jag ändrade om hela kosten men det krävs mer än så.

  Ludde började träna i garaget med fria vikter, åt nyttigt imorgon gick ner cirka tjugo kilo.

  Men det är så märkligt. Folk tror att man tar en genväg. Men vi gör någonting permanent, vi kan inte slita och oss tänka att nej, jag börjar på måndag. De där extra sakerna som ingen informerade om, som man får lära sig på egen hand. Och då har jag ändå haft en riktig tur med biverkningar. Jag har varken fått laktos eller gluten.

  Människor måste börja se till individen, inte till den allmänna mallen. Alla har tyvärr inte sann förutsättningar.

  [Svara]

 2. Har man testat allt , eller har någon sjukdom som gör att man har problem med träna så visst då tycker jag det är som vilken viktnedgång som helst. Men de finns dom som ansöker om sånt enbart för att vilja gå ned snabbt med allt vad de innebär men sen efteråt klara dom inte hålla sig borta från mat eller annat och går upp i vikt igen. Och det är såna människor som jag bli så sne på, när man fått den möjligheten till OP som ändå en del blir nekade så borde man inte äta sig tjock igen.

  Min åsikt då 🙂

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller helt med dig! Jag har hört många människor som planerar att äta sig tjocka och sen opereras. Eller jag kan gå upp som jag vill under graviditeten, jag gör en operation sedan. Det gör mig vansinnig!

  [Svara]

 3. Finns det ett ”rätt” eller ”fel” sätt egentligen? Huvudsaken är väl att man kan gå ner (om man vill) och må bra. Tycker jag i alla fall =)

  [Svara]

 4. Varför skulle det vara enklare med GBP-operation? det är väl fasiken mycket jobbigare, dels väljer man ju inte att sätta kniven i sig själv om man inte har en riktigt bra anledning. Och jag tycker att det är riktigt modigt gjort. Sen är det så tycker jag att folk som ska ha kommentarer och åsikter om hur andra väljer att göra för att nå ett mål, de är bara avundsjuka i grund och botten, eller så är de så osäkra i sig själv att de måste trycka ner andra för att höja sig själva. Du var jättefin innan och du är jättefin efteråt, Du har alltid haft en enormt underbart galen och hysterisk utstrålning som jag verkligen älskat, därför har jag följt dig i alla dessa år. Jag är fan avundsjuk ska du veta!!!! hejja på dig!!! jag kämpar på med övervikt, pga en medicin, jag kämpar ännu mer med träning och yoga. Och hur lätt är det att träna då kroppen inte håller??? inte många som förstår det. De ser bara att jag gått upp i vikt och tänker ” varför lät hon sig själv gå upp från 53 kilo till 78??”, ja va fan tror dom? Ibland undrar jag hur många här i världen som ser normala ut men som är fullständigt korkade inuti… ursäkta men jag är visst inte på humör idag. Har mens och mina horn i pannan värker så förbannat…. hahaha!! nä, men allvarligt, var bara tvungen att skriva för jag blir så nedrans arg när andra ska ha en massa åsikter om hur folk sköter sina liv. Stå på dig!!! Du är en sann förebild på massa olika sätt!! kram på dig. ( skrev till dig på FB Messenger men jag förstår ju om du har fullt upp.) Kramen

  [Svara]

 5. Hej. En operation är inte så BARA det heller! Folk är så dumma. Man ska inte bry sig (men det är lättare sagt än gjort ibland). Jag känner inte dig så jag går bara på bilderna du visar och jag tycker du är snygg oavsett, fast jag gissar att du mår bättre nu efter operationen. 🙂

  [Svara]

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: