Skip to main content

God morgon vänner!

God morgon vänner! Jag har inte somnar ännu men jag hoppas att ni har sovit gott! Här ligger jag i soffan med en stor varm filt över mig och en fluffig kudde under mitt huvud. På tvn rullar sjunde säsongen av How I met your mother och jag har en snarkande hund precis bredvid mig och en vid mina fötter. Alva ligger på min mage och vaktar mig.

Jag vaknade vid 01:28 och precis som den nya traditionen sig bör, så kunde jag inte somna om. Jag somnade till ganska många gånger, ni vet sådana där ryckningar. Jag satt inne på bubbelrooms app för att titta efter en klänning till midsommar. Men helt plötsligt tappade jag både telefon och huvud. Jag har nog gjort så hundra gånger under nattens timmar. Men jag lyckas inte somna. Det här är ju brutalt märkligt. Jag har inte sovit mer än 6 timmar sedan torsdags..

Min kropp är inte glad på mig, den behöver 10-13 timmars sömn för att vara nöjd. Och jag har ju sovit ganska mycket mindre än så. Jag misstänker att jag får hålla mig i soffan idag. Imorgon är det ju dags för att arbeta igen, ny vecka med mängder av roliga saker planerade!! (Hemligheter på gång, stora sådana!)

För att återgå:
Har ni några tips på hur man sommar? Hur gör du? Har du svårt för att somna? Jag måste titta på tv tills jag somnar, det kan ta flera timmar. Ludde å andra sidan säger mer Nähä, om man skulle sova. Tre sekunder senare sover han. Bokstavligt talat, tre sekunder. Jag är löjligt avundsjuk.

Att sova är ju min hobby. Jag vägrar bli en sån där som alltid går upp 04:20, läser tidningen, lyssnar på radio och dricker kaffe på fat. Inte ännu, det känns för tidigt. Eller?

3 thoughts to “God morgon vänner!”

 1. Meditation och yoga är mina knep, det förstnämna framför allt. Inte meditiaion/yoga – sitta i upp och nedvänd lotusställning med ljudliga ”oohmmm”, sökandes efter Nirvana. Meditation som i att hitta avslappningen i kroppen, andningsövningar och lugn.

  Det finns guidad meditation att lyssna på på Spotify, Simonette Vaja, är en av de jag gillar och nu när jag lärt mig behöver jag varken hennes guidning eller musiken för att kunna slappna av och somna genom andningen. Använder mig av det i alla vardagliga (möjliga) stressmoment.

  (Använder mig i och för sig av sömntabletter också eftersom jag inte kan sova annars, men jag kan inte somna på dem heller utan att först slappna av nog. EDS sätter kroppen ur spel och varenda muskel går på högvarv hur gärna jag än vill att det slutar – skitsjukdomar!)

  [Svara]

 2. Korsord, avslappningsövningar, patiensspel (appen 250+ olika patientspel), läsa nåt tråkigt, vandra några varv runt lägenheten…sen kommer jag inte på nåt mer. Brukar räcka med att vara uppe en timme innan jag blir trött. Ställer in mig omedvetet.

  Hoppas det löser sig fort!

  [Svara]

 3. Finns förresten bra musik. Jag har skickat en länk till dig på FB till min spotifylista ”Yoga”. (Var så jobbigt att skriva ner de konstiga namnen)

  [Svara]

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: