Skip to main content

Frukost – Dagens viktigaste måltid enligt vissa

Frukosten på helgen är helig i familjen Sörmlind. På vardagar måste jag tvinga i mig en näve musli och göra mitt allra bästa för att hålla den nere, alternativt äta en macka när jag väl är på jobbet. Det är så mycket som ska fungera på morgonen, jag ska hinna klä på mig och göra mig redo och det är inte alltid att tiden finns att sitta ner och verkligen slappna av med en macka, fast jag går upp innan klockan slår sex och vi åker till jobbet runt halv åtta.

Men på helgen, då dukar vi upp med ägg, bacon, grönsaker, frukt, yoghurt, musli, pålägg, havsörtsalt och bröd. Vi sitter riktigt länge och bara njuter. Okej Ludde njuter lite mer än jag gör. Jag orkar bara äta en knäckemacka och lite lite musli. Eller ett ägg och en macka. Sedan är jag så mätt att jag inte riktigt vet vad jag heter. Men så blir det ju efter en gbp.

Är ni duktiga på att äta frukost, även på vardagar? Hur gör ni? Vissa säger ju att det är dagens viktigaste måltid och det stämmer nog, iallafall på helgen i mitt liv.

7 thoughts to “Frukost – Dagens viktigaste måltid enligt vissa”

 1. För mig är frukosten viktig för det är något att se fram emot. (Så jag kommer upp)

  Tyvärr blir det inte alltid så nyttigt. :/ Är så trött i regel att det blir en läsk till frukosten. Resten av frukosten är rätt nyttig däremot.

  Frukosten ska vara stressfri. Man ska njuuuuta av den:)

  [Svara]

 2. Utan frukost fungerar jag inte som människa, det måste bli någonting och om det finns tid blir det olika sortes men oftast mycket! Väldigt gott att äta en STOR frukost så man håller sig till sen-lunch eller till och med middag! När jag jobbar äter jag alltid frukost, det som finns på frukostbordet kan vara START (neutral) och mjölk med solrosfrön och nyttiga ’mag-bra’ frön (glömt namnet). Juice om det finns tillgängligt, en smörgås med dagens pålägg (just nu: Ört/vitlök mjukost och skinka)! En del mornar blir det ägg också, kanske med bacon och överbliven kokt potatis som man steker i alldeless för mycket smör. Haha, där har du min frukostresume! 😀

  [Svara]

 3. På vardagar brukar jag bre mig en macka eller ta ett glas med fil och äta ståendes lite halvstressad på väg till skolan. Helger är lång mysfrukost som gäller. Frallor, ägg, bacon osv.
  Eller inte för min del just nu då jag också snart ska genomgå operation så går på jäkla nutrilettediet. Men jag saknar helgfrukosten… 🙂

  [Svara]

 4. Jag är nog precis som du!
  På vardagarna så är frukost ingen hit direkt, utan det blir en knäckemacka på första fikan när man är på jobbet.
  Men när helgen äntligen kommer så finns det ju inget mysigare än att duka upp hela bordet med alla dess olika frukostalternativ man hittar! Allt från kaffe, bacon, ägg, grönsaker yoggi m.m! Och sitta läääänge! 🙂

  [Svara]

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: