Skip to main content

Amerikanska jordnötssmörkakor

När jag var i Malmö förra veckan och hälsade på min syster Misan, så bjöd hon på dessa fantastiska kakor och jag var givetvis tvungen att be om receptet på dessa mumsiga små kreationer. Min far blev helt och lågor och bjöd inte ens på en enda av de kakorna som Misan skickat med hem till oss/honom. Inte alls vänskapligt. Jag har inte riktigt bestämt om jag tänker bjuda honom den här gången eller om Ludde och jag får tolv kakor var. Vi får se.

Men receptet är väldigt enkelt och går fort, jag tänkte att jag delar med mig av det till er, för ni är ju mina små kakor!

Ingredienser, 24 stycken:

  • 225 g osaltat rumstempererat smör
  • 200 g strösocker
  • 200 g ljust råsocker
  • 2 ägg
  • ½ tsk vaniljessens
  • 240 g grovkornigt jordnötssmör
  • 340 g mjöl
  • 2 ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 75 g mörk choklad

Hur gör du?

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Vispa samman smör och socker med en elvisp till en lätt luftig smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott (logiskt?) efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt. Vispa sedan ner vaniljessens och jordnötssmör på låg hastighet.

3. Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och vispa samman till en smidig deg. Rör sist ner chokladhacket för hand så att det fördelas jämt.

4. Fördela kakdegen i sex lika stora delar på varje bakplåt. Det skall finnas utrymme mellan kakorna så att de kan svälla i ugnen. Grädda i cirka tio minuter, eller tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna och ganska platta. Låt kakorna svalna något på plåtarna innan du ställer dem på ett galler för att kallna. Kakorna skall vara mjuka och sega.

Så. Det var det. Enkelt och otroligt mumsigt!

Tusen tack till syster Mis som delade med sig av receptet till mig. ♥

2 thoughts to “Amerikanska jordnötssmörkakor”

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: