Skip to main content

Mumsiga godisbitar för fyrbenta

Jag ville prova på att göra lite eget godis till grabbarna. Så jag vet vad de stoppar i sig på ett annat vis. Ett kex utan spannmål och ett kex som  både är gott och bra för dem! Jag googlade runt som en galning och fann ett recept som jag ändrade lite grann så det skulle passa mig och grabbarna. Jag blev förvånad över hur lätt det var! Fyra steg så hade grabbarna något riktigt gott att tugga på. En av burkarna ska även Hannas hund Lillebror få. Han kommer älska mig för alltid,

Prova gärna receptet och berätta gärna vad din fyrbenta vän tyckte!

Vad behöver du:


2 äggulor
2 dl naturell yoghurt
Tre matskedar olivolja
2 matskedar fond (fisk fågel eller mittemellan.)
Tre matskedar flytande honung
3-4 dl havregryn

Valfri smaksättning – Jag använde två brukar tonfisk till den ena sorten och en rejäl bit blodpudding till den andra.

Hur gör du:

1. Mixa samman ägg, yoghurt, olja samt fond.

2. Häll i grynen och mixa till en gröt. Är det för slabbigt häller du i mer gryn, är det för torrt häller du i lite vatten. Mixa sedan i din valda smaksättning. Jag gjorde en laddning med blodpudding och en laddning med tonfisk. Man kan liksom ha i lite vad som helst. Nötfärs, rester från gårdagens kyckling, en stek.

3. Klä en plåt med bakplåtspapper. En lösare smet kan klickas ut med sked och en fastare smet kan formas på önskat vis.

4. Grädda i 175 grader i cirka femton minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och låt kexen stå tills de är torra. Stäng av ugnen och låt dem eftertorka tills ugnen svalnat, gärna med en glipa i ugnsluckan.

Kexen håller ungefär i en vecka i en tättslutande burk eller påse. Man kan även frysa in dem!

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.